Fler väljer relining i villa

Välkommen till Emils Fiskecamping

På senare år har relining blivit en allt mer efterfrågad tjänst bland villaägare och det har även lett till fler specialiserade firmor. Både i storstäderna och på mindre orter är relining numera ett vanligt inslag. När en granne har en reliningsfirma på besök brukar det inte dröja länge förrän fler grannar gör detsamma.

Det som många frågar sig dock är vad den stora skillnaden mellan relining och traditionellt stambyte är. I den här artikeln får du ta del av en kortare genomgång av begreppet och vad som gör relining till ett bra alternativ för din villa.

Skillnad stambyte och relining i villa

Även om det är många som vid det här laget hört talat om relining är det fortfarande ett nytt begrepp som inte är helt lätt att förstå sig på. Det rör sig om en form av renovering av rör och ledning i din villa, men är inte ett lika omfattande ingrepp som ett vanligt stambyte. Det som är uppseendeväckande Relining Villa är att det går fort och är betydligt enklare att genomföra. En relining i en villa innebär att rören rengörs och får nytt material istället för att de fullständigt byts ut. Det finns olika metoder för att utföra relining i en villa, men samtliga går ut på att rengöra och förnya rören.

Kostnaden är betydligt lägre för relining och det är därför många som väljer det alternativet före stambyte. Dessutom kan du bo kvar i din villa när en relining av bostaden görs.

Hur länge håller relining?

Även om det traditionella stambytet är mer omfattande och ”ordentligt” än relining är den senare ändå en metod som håller minst länge. Efter att ingreppet genomförts kan du räkna med en livslängd på upp mot 50 år för husets renoverade rör. Tänk dock på att välja en certifierad reliningsfirma med erfarenhet av den här typen av renovering. Det är en grundförutsättning för att en relining i villa ska vara effektiv och hålla länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *