Tidsintervall för fasadrenovering i Stockholm

Välkommen till Emils Fiskecamping

Du som Stockholmsbo behöver regelbundet hålla efter din fasad genom regelbundet underhåll och i vissa fall fasadrenoveringar. Att renovera fasaden är ett stort och omfattande projekt. Om du är ute i god tid och renoverar fasaden innan skadorna blir riktigt omfattande kan du dock minska ner på kostnaderna genom att renoveringen inte blir lika omfattande. Hur väl du än sköter din fasad kommer den slitas med åren och förr eller senare behöver den en renovering. Hur ofta du som äger en fastighet i Stockholm behöver utföra en fasadrenovering beror på flertal olika faktorer. Det finns dock några riktlinjer du kan utgå från.

Hur ofta krävs en fasadrenovering?

Faktorer som påverkar hur ofta du behöver renovera din fasad i Stockholm beror på hur väl du underhållit den och vilka väderförutsättningar fastigheten utsatts för. Några generella tidsintervall du kan utgå från är att träfasader bör renoveras efter 10 år, putsfader efter 30 år och tegelfasader efter mellan 70 och 90 år. Med det sagt är det inte säkert att en fasadrenovering är nödvändig efter tidsintervallet är uppnått. Det enklaste sättet för att avgöra kvalitén på en fasad i Stockholm är genom regelbundna besiktningar. Då kan du upptäcka eventuella skador i god tid, reparera dem på en gång och på så sätt undvika en kostsam och omfattande fasadrenovering.

Bygglov för fasadrenovering Stockholm

Om det krävs bygglov för en Underskattad fasadrenovering stockholm är en fråga som är relevant att kolla upp. Det krävs nämligen inte bygglov för alla fasadrenoveringar. Om du planerar att ändra fasadmaterial, färg eller byta ut dörrar och fönster – kan du behöva bygglov. Om renoveringen innebär stora förändringar i utseendet på fasaden behöver du i regel bygglov. Företaget du anlitar för att hjälpa dig med din fasadrenovering kan hjälpa dig avgöra om ingreppet kräver bygglov eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *